-

Promotieflyers drukken

20 maart 2018

Wil jij veel mensen bereiken met je boodschap of aanbod? Dan kan flyers drukken een geweldig middel zijn. Voor een relatief klein bedrag bereik je daarmee een groot publiek. En, nog een voordeel: het ontwerpen en laten drukken van promotieflyers is helemaal niet ingewikkeld. Je kunt jouw eerste ontwerp vandaag nog naar de drukker sturen!

Gebruik van promotieflyers

In principe kun je op dat blanco papier iedere boodschap kwijt die je maar wilt. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Wil je mensen uitnodigen voor een buurtfeest? Probeer je nieuwe clubleden te werven? Of wil je laten zien wat jouw bedrijf kan betekenen voor potentiële klanten? In al deze en nog meer gevallen zijn promotieflyers een handige manier om je doel te bereiken.

Wat wil je uitstralen?

Het ontwerp van de flyer is van groot belang. Het straalt namelijk iets uit en het is natuurlijk van groot belang dat deze uitstraling hetzelfde is als die jij voor ogen hebt. Ontwerp daarom altijd met je doelgroep in het achterhoofd. Wil je een flyer ontwerpen voor je karateclub? Dan gebruik je natuurlijk heel andere kleuren dan wanneer je reclame maakt voor de plaatselijke handwerkvereniging. Als leidraad kun je de clubkleuren of de kleuren van je bedrijfslogo gebruiken. Het is echter niet altijd handig om deze kleuren overal in door te voeren. Clubkleuren zoals rood en zwart kun je bijvoorbeeld het beste niet gebruiken als achtergrond- en tekstkleur. De tekst wordt dan namelijk snel lastig leesbaar, waardoor mensen je boodschap over het hoofd zullen zien. Let dus op contrasten en leesbaarheid.

Fotomateriaal in je flyer

Foto’s kunnen je flyer een opvallende uitstraling geven. Let er echter wel op dat de kwaliteit van de foto’s mede afhangt van bijvoorbeeld de kwaliteit van het papier. Het is jammer wanneer de foto’s hierdoor onduidelijk worden. Twijfel je over de afbeeldingen die je wilt gebruiken? Overleg dan met de klantenservice, om een tegenvallend eindresultaat te voorkomen. Daarnaast is het van belang om goed naar de instructies in de werktekening te kijken. Wanneer je al deze instructies in acht neemt, komt een mooi eindresultaat binnen handbereik. Zelfs wanneer je nog niet eerder drukwerk hebt ontworpen, zal je hiermee een heel eind kunnen komen!

Promotieflyers verspreiden

Uiteindelijk is het ontwerpen van promotieflyers uiteraard nog maar het halve werk. Wanneer je het drukwerk binnen hebt, is het verspreiden daarvan de belangrijke volgende stap. Denk goed na over de manier waarop je zo veel mogelijk mensen kunt bereiken. Wil je reclame maken voor de plaatselijke voetbalclub? Dan kun je de flyers mee laten bezorgen met de huis-aan-huiskrant in de buurt. Het lastige van deze verspreidingsmethode is dat je flyers ook bezorgd zullen worden bij mensen die minder in je doelgroep passen. Probeer een manier te vinden om je doelgroep zo gericht mogelijk te bereiken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de flyers voor de voetbalclub uit te delen op scholen. Hoe beter je je doelgroep kunt bereiken, hoe minder flyers je uiteindelijk nodig hebt. Dit kan veel schelen in de kosten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply