Uitjes

Lochness Marathon, één van de mooiste marathons ter wereld

17 september 2019

De Marathon Loch Ness is misschien wel één van de mooiste marathons ter wereld. Met een spectaculair landschap, een fantastische sfeer en een onvergetelijke ervaring. Dit evenement staat niet voor niets op de buckinglist voor veel hardlopers van over heel de wereld. De meest gehoorde opmerkingen gaan van: adembenemend mooi, een vlekkeloze organisatie en het voelde aan als een festival in plaats van een race. De superlatieven die deze marathon worden toegeschreven zijn niet misplaatst.

De route van Loch Ness

De Marathon Loch Ness, genaamd naar het monster, volgt een spectaculair traject langs de wereldberoemde Loch Ness. Beginnend in een sfeervol heidelandschap en gaat verder door de glooiende streek van de vermaarde Highlands die je naar de zuidoostelijke oevers van de Loch Ness vervoert. De finish ligt in Iverness, de hoofdstad.

Een weekend met familie, vrienden of kennissen maakt dat je hoogdagen beleeft. Er is genoeg te doen, zowel voor lopers als voor toeschouwers. Live muziek en activiteiten voor kinderen onder de vijf jaar vrolijken dit familiaal gebeuren op.

De marathon begint op het hoger gelegen terrein tussen Fort Augustus en Foyers en zal dalen naar de oevers van Loch Ness. Vanaf daar volgt het traject de zuidoostelijke oever van het meer, in noordoostelijke richting naar Dores. Vanuit Dores gaat de marathon rechtstreeks naar het centrum van Iverness. Voorbij de hoofdbrug loop je de laatste kilometers langs de rivier van Lochness om aan te komen bij de finish van Burg Park, in hartje Iverness. Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in vakantiehuisjes in Schotland.

Lopers van de Loch Ness Marathon gaan de uitnodiging om verschillende redenen aan: om hun persoonlijke doeleinden te bereiken, geld in te zamelen voor goede doelen of gewoon om één van de populairste marathons te lopen van het Verenigd Koninkrijk. Het gekozen Mercure Iverness hotel ligt midden in de stad en beschikt over de modernste faciliteiten. Roomservice 24 uur op 24 zorgt voor de nodige gastvrijheid en meerwaarde.

Wanneer je wil overnachten tijdens deze marathon zijn er verschillende mogelijkheden. De vakantiehuisjes in Schotland zijn zeker een aanrader!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply